Odysseus & Oeds in Eagum

Zo’n 25 personen bezochten gistermiddag de expositie over Odysseus & Oeds in Eagum waarbij Hylke Tromp een humoristische toelichting op dit bijzondere stukje Frykse historie gaf. Want die Grieken kunnen wel van alles beweren over beschaving en goden, zij wisten niet van het bestaan van de Friezen. En daardoor wisten ze bijvoorbeeld ook niet dat de naam van de Griekse zeegod Neptunus een verbastering is van Neef Theunis, een Friese zeevaarder! Wie er meer van wil weten, moet het Oera Linda-boek eens lezen. 

Eagumer Tjeerd van der Hem vertelde over wat hij mee had gemaakt met de oud-studentenvereniging Frisia, die regelmatig ûnder de toer fan Eagum een ontgroeningsceremonie hield. Tjeerd heeft er een bijzondere stropdas en ere-lidmaatschap van de vereniging aan overgehouden.  Aqua Vino had aansluitend aan de rondleiding een proeverij van Griekse wijnen klaar staan. Ook hier kwam de link met Odysseus en Oeds naar voren; onder andere de favoriete wijnen van cyclopen en van sirenen konden worden geproefd. 

De expositie ûnder de toer van Eagum is door een werkgroep onder leiding van Mim Hardege op poten gezet en is nog te zien tot en met 15 juli.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *